Intryck av iOS 7

ios7I onsdags satt jag på Oslipats humorshow och längtade hem till wifi lite för att kunna uppdatera till iOS7. Nu har jag uppdaterat och provkört både plattan och telefonen och här är mitt intryck av det.

Jag måste erkänna att jag tycker väldigt mycket om Apples nya operativsystem. Det var inte riktigt vad jag förväntade mig men uppenbarligen har jag lika lätt som många andra att falla för Apples design. Jag hade inte heller tänkt skriva om detta men jag kan inte hålla mig i och med att det är så snyggt! Det känns på något sätt lyxigare än vanligt att använda sina mobila enheter. När användaren känner den känslan tycker jag att man har gjort någonting rätt som utvecklare. Jag var inte särskilt imponerad vid första anblicken – mitt spontana intryck av designen var att den såg lite barnslig ut. Nu har jag redan vant mig vid ikonerna och nyss slogs jag av hur snyggt exempelvis anteckningar har blivit. Dessutom har det nya operativsystemet tydligen 200(!) nya funktioner. Några saker som jag tycker om med iOS7:

  • De snygga bakgrunderna, gör sig speciellt på iPaden.
  • Utseendet på mapparna, man liksom ”flyger” in i sina mappar, inte på det okontrollerbara sättet som i Windows 8, detta är ett kontrollerat flygande.
  • Att favoritkontakter är i små bubblor tycker jag ser hemtrevligt ut.
  • I Safari känns favoriter och bokmärken mer tillgängliga än tidigare.
  • Kalendern är betydligt mer överskådlig när man nu kan växla mellan månader på ett enklare sätt.

Många appar har även uppdaterats i och med det här. Exempelvis appen RunKeeper har blivit ännu snyggare. En del företag har gått ut med varningar att inte uppdatera än om man vill att deras appar ska fungera, lite tråkigt när det är banker som gör så.

Många mer utförliga guider har gjorts i ämnet, här är några:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.