Affärsnyttan av sociala medier

Det hade blivit dags för säsongspremiär för Marknadsföreningen i Malmö. Den 5 sept träffades föreningens medlemmar och lyssnade till en föreläsning för att närma oss frågeställningen ”Vilka affärsvärden kan vi få ut genom sociala medier?”

Först ut var Leif Kairup (@liffeman) som menade att sociala medier inte ska ses som en teknikutveckling, det är snarare en konversation mellan människor. Han berättade om en del nya verktyg som till exempel kameran Memoto som fotar ditt liv med jämna mellanrum. Senare kan du publicera bilderna var du vill.

Kan sättas i relation till klippet nedan som många har delat på sistone.

Sedan pratades det i vanlig ordning en del om Google Glasses och så vidare. Kairup berättade även att hälften av alla klipp på YouTube får respons och tipsade om att om man vill ha feedback på någonting är YouTube en bra kanal. Dessutom är YouTube världens nästa största sökmotor.

Nästa man ut var Andreas Krohn (Dopter AB) som gav oss tips på ett antal verktyg för att arbeta professionellt med sociala medier

  • RelationDesk, ett verktyg som används för att hantera kommentarer på exempelvis Facebook – används bland annat av Telia
  • SumAll, för statistik från olika tjänster
  • buffer, planering och schemaläggning av publicering
  • hootsuite, samma som ovan fast för företag

Han pratade vidare om hur man integrerar sociala medier med API:er och som widgets. Det handlade om hur enkelt det är att bädda in ett flöde från t.ex. Twitter i en hemsida och hur man lägger in en delningsfunktion. Tack för bra föreläsningar och evenemang!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.