Hemlock Grove

Vad har en varulv, en vargulv, en flicka med ett änglabarn i magen, en upir och en drake gemensamt? Jo, de är alla med i denna spännande historia om Hemlock Grove.

Igår såg jag klart denna serie som heter Hemlock Grove. Det är den andra serien som Netflix gör för sina användare. Ett smart koncept för att locka användare! Den första var House of Cards som jag bara har sett första avsnittet av och nu har precis Arrested Development släppts.

Hemlock Grove var både äckligt och bra. Jag är inte direkt en person som fastnar lätt för olika serier men den här tyckte jag hade någonting speciellt. Den var så kusligt spännande. Över hela serier ligger ett dovt sken av matt läskighet och när jag har läst vad andra tycker om serien handlar mycket om att det som sker är oväntat. Det är någonting som jag verkligen kan hålla med om. Fram till och med sista avsnittet blev jag ofta överraskad av vad som hände.

Att få veta vem som var vargulven var en av seriens höjdpunkter – otroligt otippat. Jag tror att det är det som är bra med att jag inte har tittat så supermycket på film – jag har ofta ganska svårt att förutse hur saker ska ordna upp sig. Det ger mer spänning till det hela!

Bland karaktärerna tyckte jag med om Clementine Chasseur – en jättehäftig kvinna som det tyvärr inte gick så bra för. Hon var inledningsvis i serien väldigt hård och kall. Ju längre det led fick man se mer av hennes svagheter. Hon visade sig till exempel har problem med alkohol och hade mördat en varulv tidigare när hon satt i fängelse. Tyvärr blev hennes slut inte alls trevligt. Annars måste jag påpeka att jag tycker skådespelarinsatserna var otroligt bra och det var många man fascinerades av. Inte minst Bill Skarsgård som spelar Roman Godfrey. Det var en mycket häftig serie där var och varannan karaktär har övernaturliga drag. Det är nog en av poängerna med historien – vi är alla djur inombords.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.