CV
Varmt välkommen att kontakta mig för frilansuppdraglinnkarlsson@outlook.com

Profil

Jag har arbetat professionellt med kommunikation och digital marknadsföring sedan 2011 med viljan att ständigt utvecklas och pusha mig själv och mitt team att bli mer strategiska i det vi gör. Mina fokusområden är digital strategi, sociala medier och webb. Jag har även ägnat mig en hel del åt områden som PR, marketing automation och varumärkesbyggande.

Idag driver jag en enskild firma där jag främst erbjuder skribentarbete.

Arbetslivserfarenhet

Frilansskribent (juli 2019 – pågående)
Jag arbetar som frilansande skribent och utför även uppdrag inom SEO och digital marknadsföring. Jag tar fram innehåll inom ett brett spektrum för att optimera webbsidor för sökmotorer, det handlar exempelvis om reseguider och recensioner. Med uppdragsgivare som Topcontent och Testbirds kommer mina erfarenheter till användning för att optimera hemsidor och andra digitala tjänster med bra innehåll och funktion.

Advenica AB, Digital marknadsansvarig (mars 2015 – april 2019)
Under fyra års tid ansvarade jag för Advenicas digitala närvaro. Advenica är ett IT-bolag som säljer produkter och konsulttjänster för att öka kundernas informationssäkerhet. Mitt arbete innebar bland annat uppgifter inom webbhantering, SEO, sociala medier, marketing automation, leadsgenerering och branding. Rollen ställde höga krav på mig att arbeta strategiskt och att samarbeta med kollegor samt med externa byråer och leverantör.

PeaceWorks Sweden, Kommunikatör (september 2014 – januari 2015)
Strategiskt arbete med PR och kommunikation för att öka kännedomen om PeaceWorks Sweden och informera om organisationens verksamhetsområden. Jag arbetade specifikt med ett antirasistiskt utbildningsprojekt. Rollen innebar dagligt arbete med sociala medier. Ansvarig för flertalet hemsidor, informationsmaterial, säljbrev och kommunikationsstrategi. Kampanjarbete för att locka nya medlemmar till organisationen.

Jansäter Kommunikation AB, Kommunikationsstrateg och Projektledare (augusti 2011 – mars 2014)
Min tjänst på kommunikationsbyrån innebar strategiskt arbete med PR, marknads- och kriskommunikation. Jag har bland annat varit med och utvecklat digitala verktyg för krishantering och arbetat med strategisk rådgivning. Mitt senaste uppdrag innebar projektledning för en annonsfinansierad och säkerhetsorienterad kundtidning. Jag har tillsammans med VD ansvarat för byråns löpande kundrelationer samt införsäljning.

Oppeby hemtjänst, Nyköpings kommun, Vårdbiträde (september 2007 – september 2008)
Innebar att tillgodose det dagliga omvårdnadsbehovet för vårdtagaren i den egna bostaden. Jag lärde mig mycket om kommunikation, samarbete, ansvarstagande och stress.

Utbildning

Webbdesign: Användbarhet och interaktivitet, Malmö högskola (januari 2012 – maj 2012)
Under kursen utvecklade jag mina kunskaper om webbprojekt och fick praktisk färdighet i att utforma interaktiva hemsidor med användare och målgrupp i fokus.

Examen i Medie- och Kommunikationsvetenskap, Lunds universitet (september 2008 – juni 2011)
I kandidatexamen ingår huvudämnet medie- och kommunikationsvetenskap med inriktningen strategisk kommunikation. Lärde mig hur man målgruppsanpassar budskap och väljer rätt kanal för att förmedla information. I examen ingår även ett års studier inom statsvetenskap med inriktningen makt och förvaltning samt en termins studier av det svenska språket.

Digital kompetens

Jag har vana av att dagligen arbeta i digitala verktyg såsom Apsis, Salesforce, Pardot, Mynewsdesk, Cision och Meltwater samt CMS som WordPress, Drupal och Joomla. Har själv även skapat ett antal enklare sajter. Arbetar med en mängd sociala medier och hanterar de vanligaste verktygen för bildhantering. Har arbetat regelbundet i Storykit för att ta fram rörlig innehåll för sociala medier.

Kurser

  • Lär dig sökmotoroptimering och öka kundtrafiken till din webbplats, Nivide (februari 2019)
  • Kurs i dataskyddsförordningen (GDPR), Datainspektionen (november 2017)
  • LinkedIn för företag, SmartBizz (november 2017)
  • InDesign CC Grundkurs, Roda Utbildning (juni 2017)
  • Psykologi för kommunikatörer, Populär Kommunikation (mars 2014)
  • Taktisk och strategisk projektledning, Svenska pr-företagen (oktober 2013)
  • Kurs i författande av anbudsförfarande, Communicatura (mars 2013)
  • Blås liv i dina texter, Populär Kommunikation (oktober 2012)
  • Emotionell intelligens och konsten att kommunicera ditt budskap, IUC Skåne (september 2012)
  • Apsis temadag, praktisk undervisning i APSIS Trigger och APSIS Survey (maj 2012)

Engagemang

Styrelseledamot i Djurens Rätt Malmö (februari 2016 – februari 2019)
I styrelsen hade jag rollen som sekreterare samt koordinator för digital PR och sociala medier. Ansvarade för att publicera innehåll på Djurens Rätt Malmös Facebooksida och hemsida för att sprida info om Djurens Rätt Malmös verksamhet samt påverka fler att välja djurvänligt.

Volontär under Nordisk Panorama (september 2014)
Jag hade rollen som publikvärd under filmfestivalen Nordisk Panorama i Malmö 2014. Delade ut publikpris och hanterade insläpp.

Informatör inför Nordiskt Forum (januari 2014 – juni 2014)
Mitt uppdrag innebar att digitalt sprida information samt ta fram kommunikationsstrategier för sociala medier inför en stor kvinnokonferens i Malmö. Handlade främst och Twitter och PR-insatser.

Aktiv medlem i PR-utskott, Utrikespolitiska föreningen i Lund (januari 2011 – januari 2012)
Medlem i PR- och kommunikationsutskottet i Lunds största studentförening. Aktivt engagemang i arbetet med att marknadsföra UPF:s olika evenemang. Inkluderade pressbearbetning, inspelning av föredrag samt författande av sponsorbrev och pressmeddelanden.

Grundkurs i radioproduktion, Radio AF (januari 2010 – maj 2010)
Anordnad av Radio AF, Lunds studentradio, i samarbete med Folkuniversitetet. Innefattande bland annat momenten studieteknik, sändningssystem, intervjuteknik och digital ljudredigering. Jag deltog under terminen i kultur- och samhällsprogrammet Rekyl.

Körkort

B-körkort sedan 2009.

Kontakt

Visa Linn Karlssons profil på LinkedInGå till Linn Karlssons profil

Kontakta mig gärna för frilansuppdraglinnkarlsson@outlook.com

Jag har min bas i Malmö men arbetar platsoberoende med mina kunder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.