CV – Linn Karlsson

Linn Karlsson

Sammanfattande profil

Kommunikationsvetare med fokus på digital marknadsföring. Speciellt intresserad av områden som e-postmarknadsföring, kriskommunikation, varumärkesbyggande och webbdesign. Tycker om att skriva och anpassa texter efter mottagare. Har erfarenhet av att författa exempelvis pressmeddelanden, webbstrategier, risk- och sårbarhetsanalyser samt diverse handlingsplaner.

Arbetslivserfarenhet

Advenica AB, Digital marknadsansvarig (mars 2015 – april 2019)
Som ansvarig för Advenicas digitala närvaro arbetade jag mycket med strategi, analys ochoptimering av hemsidan, sociala medier och content marketing. Jag skapade och publiceradecontent på daglig basis men arbetade även med mer strategiska delar såsom digital strategi,varumärkesbyggande, grafisk profil, PR, Investor Relations och leadshantering.

Advenica är en ledande europeisk leverantör av cybersäkerhet. Advenica utvecklar, tillverkar och säljer avancerade cybersäkerhetslösningar som förhindrar intrång, stöld och dataläckage vid informationsutbyten och möjliggör därmed samverkan mellan och inom nationer, organisationer och system med höga säkerhetskrav.

PeaceWorks Sweden, Kommunikatör (september 2014 – januari 2015)
Strategiskt arbete med PR och kommunikation för att öka kännedomen om PeaceWorks Sweden och informera om organisationens verksamhetsområden. Jag arbetade specifikt med det antirasistiska utbildningsprojektet Låt Stå – Antirasism på schemat. Dagligt arbete med sociala medier. Ansvarig för flertalet hemsidor, informationsmaterial, säljbrev, ansökningar och kommunikationsstrategi. Arbete med att locka nya medlemmar till organisationen.

Jansäter Kommunikation AB, Kommunikationsstrateg och Projektledare (augusti 2011 – mars 2014)
Min tjänst på kommunikationsbyrån innebar strategiskt arbete med PR, marknads- och kriskommunikation. Jag har bland annat varit med och utvecklat digitala verktyg för krishantering och arbetat med strategisk rådgivning. Mitt senaste uppdrag innebar projektledning för en annonsfinansierad och säkerhetsorienterad kundtidning. Jag har tillsammans med VD ansvarat för byråns löpande kundrelationer samt införsäljning.

Oppeby hemtjänst, Nyköpings kommun, Vårdbiträde (september 2007 – september 2008)
Innebar att tillgodose det dagliga omvårdnadsbehovet för vårdtagaren i den egna bostaden. Jag lärde mig mycket om kommunikation, samarbete, ansvarstagande och stress.

Utbildning

Webbdesign: Användbarhet och interaktivitet, Malmö högskola (januari 2012 – maj 2012)
Under kursen utvecklade jag mina kunskaper om webbprojekt och fick praktisk färdighet i att utforma interaktiva hemsidor med användare och målgrupp i fokus.

Examen i Medie- och Kommunikationsvetenskap, Lunds universitet (september 2008 – juni 2011)
I kandidatexamen ingår huvudämnet medie- och kommunikationsvetenskap med inriktningen strategisk kommunikation. Lärde mig hur man målgruppsanpassar budskap och väljer rätt kanal för att förmedla information. I examen ingår även ett års studier inom statsvetenskap med inriktningen makt och förvaltning samt en termins studier av det svenska språket.

Digital kompetens

Jag har vana av att dagligen arbeta i digitala verktyg såsom Apsis, Pardot, Mynewsdesk, Cision och Meltwater samt CMS som WordPress, Drupal och Joomla. Har själv även skapat ett antal enklare sajter. Arbetar med en mängd sociala medier och hanterar de vanligaste verktygen för bildhantering. Har haft en podcast tillsammans med min syster.

Kurser

  • Psykologi för kommunikatörer, Populär Kommunikation (11 mars 2014)
  • Taktisk och strategisk projektledning, Svenska pr-företagen (22 oktober 2013)
  • Kurs i författande av anbudsförfarande, Communicatura (13 mars 2013)
  • Blås liv i dina texter, Populär Kommunikation (17 oktober 2012)
  • Emotionell intelligens och konsten att kommunicera ditt budskap, IUC Skåne (19 september 2012)
  • Apsis temadag, praktisk undervisning i APSIS Trigger och APSIS Survey (30 maj 2012)

Engagemang

Styrelseledamot i Djurens Rätt Malmö (februari 2016-februari 2019)
I styrelsen hade jag rollen som sekreterare samt koordinator för digital PR och sociala medier. Ansvarade för att publicera innehåll på Djurens Rätt Malmös Facebooksida och hemsida för att sprida info om Djurens Rätt Malmös verksamhet samt påverka fler att välja djurvänligt.

Volontär under Nordisk Panorama (september 2014)
Jag hade rollen som publikvärd under filmfestivalen Nordisk Panorama i Malmö 2014. Delade ut publikpris och hanterade insläpp.

Informatör inför Nordiskt Forum (januari 2014 – juni 2014)
Mitt uppdrag innebar att digitalt sprida information samt ta fram kommunikationsstrategier för sociala medier inför en stor kvinnokonferens i Malmö. Handlade främst och Twitter och PR-insatser.

Aktiv medlem i PR-utskott, Utrikespolitiska föreningen i Lund (januari 2011 – januari 2012)
Medlem i PR- och kommunikationsutskottet i Lunds största studentförening. Aktivt engagemang i arbetet med att marknadsföra UPF:s olika evenemang. Inkluderade pressbearbetning, inspelning av föredrag samt författande av sponsorbrev och pressmeddelanden.

Grundkurs i radioproduktion, Radio AF (januari 2010 – maj 2010)
Anordnad av Radio AF, Lunds studentradio, i samarbete med Folkuniversitetet. Innefattande bland annat momenten studieteknik, sändningssystem, intervjuteknik och digital ljudredigering. Jag deltog under terminen i kultur- och samhällsprogrammet Rekyl.

Körkort

B-körkort sedan 2009

Kontakt

Visa Linn Karlssons profil på LinkedInGå till Linn Karlssons profil

Kontakta mig gärna på linnkarlsson@outlook.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.