After Work med Prime

Dags för årets första föreläsning! Det var Media Evolution här i Malmö som tillsammans med Prime bjöd in till V.B.A.W. Föreläste gjorde Katrina Wong, Planning Director på Prime.

Titeln på föreläsningen var ”Hacking the communications toolbox” och hela föreläsningen var uppbyggt kring tre principer/trender:

Nice is the new black

Allt fler företag använder, vad jag väljer att kalla, värdegrundsbaserad marknadsföring. Det innebär att något mer än produkten värdesätts. Det handlar om hur den har blivit tillverkad, om den kan få människor att mötas, vilka värden företaget tillför. Det är känslomässiga kampanjer som är de mest framgångsrika, med innehåll som folk vill sprida. Ett exempel är Always kampanj #LikeAGirl som uppmärksammades flitigt under 2014.

 

Solve problems on first principles

Gå till botten med problemet! Det som verkar vara den bästa lösningen behöver inte vara det. Identifiera en grundproblem och utgå från det för att hitta en lösning. Försök förenkla.

h70WydtV8biJs-cIQ2tv2dRSbEgC1NjISutmE32E5XY

Reinvent what you got

Det gjorde den franska matkedjan Intermarché när de ville minska på alla grönsaker som slängs. De såg till att de grönsaker som inte ansågs vara de mest eftertraktade också kom till användning. Intermarché sålde dessa grönsaker och frukter till ett lägre pris (30 % billigare) i butikerna på ett tilltalande sätt med hjälp av kreativ marknadsföring. Dessutom gjorde man soppor och juicer för att visa att de var lika goda. Kampanjen fick ett otroligt genomslag! Läs mer här: Inglorious fruits & vegetables

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.