Evighetsåttan Emporia

Det var dags för ytterligare en föreläsning med MiM (Marknadsföreningen i Malmö). Kvällens möte ägde rum på Emporia och handlade om detsamma.

Medlemmarna i MiM träffades på sportbaren Stars&Stripes på Emporia och fick lyssna till hur de startade upp restaurangen och hur de idag gör för att få in gästerna på just deras restaurang.

Shoppingcentret Emporia invigdes den 25 oktober 2012 och består av 50 000 betongplattor. Tanken är att det ska finnas någonting för alla – från Myrorna till Armani – och visst blev man lite förvånad första gången man såg Willys (inget ont om Willys) i källaren på detta moderna bygge?!

Anders Börgdal, marknadschef för Emporia, berättade för oss hur man har planerat byggnadens konstuktion för att göra det lönsamt. Exempelvis är shoppingcentret byggt i en så kallad evighetsåtta för att få besökarna att röra sig naturligt utan att lämna byggnaden. En annan detalj är att man har valt att ha en rulltrappa som leder ända upp till översta våningen för att få kunderna att åka allra högst upp. Det kan jämföras med exempelvis NK där man enligt Börgdal har placerat de billigare varorna på översta våningen efter de flesta inte ens rör sig så högst upp i huset.

För oss som har varit på Emporia vet vi att det inte är så lätt att hitta alla gånger. Under kvällen erkände marknadschef Anders Börgdal att det även tog honom ett halvår att helt och hålla hitta inne på shoppingcentret.

När det gäller marknadsföringen kring Emporia arbetas det mycket med överraskningar som julevent, jazzband och cirkus på taket. Innan öppningen hade man redan 25 000 likes på Facebook, idag har Emporia på Facebook nästan 50 000 likes. Det tyder på att Emporia var duktiga på att skapa en hype kring öppningen. På annandag jul hade Emporia 52 000 besökare; var sjätte Malmöbo besökte köpcentret.

En utmaning för Emporia nu är att överträffa sig själva. Emporia har redan vunnit ett flertal av branschens eftertraktade stora priset inom design och även inom mer avgränsade genrer som ljudsättning. Emporia blir spännande att följa framöver och om du inte har varit där än är det värt ett besök.

(En parentes, undertecknad vann även utlottningen av presentkort på Emporia, nöjd med det).

20140408-164930.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.