ToolPool – CSR i ett nötskal

Förra veckan besökte jag med några kollegor Green Drinks och lyssnade till Matti Jokela som berättade om hur han bedriver CSR-arbete genom att låna ut verktyg, likt en bilpool – men gratis. Bh5lIa5IEAAFYka.jpg:large

Konceptet ToolPool har vuxit sig starkare i Malmö och idag var det dags för mig att testa. Jag inhandlade en stringbokhylla och svängde sedan förbi Matti och lånade en slagborr och ett vattenpass i hans butik Malmö Järnhandel på Stora Nygatan. Ett papper skrevs under och nästa dag ville han ha tillbaka verktygen. Mycket smidigt och borrar fick man också låna i rätt storlek.

Hållbarhet behöver inte alltid vara dyrare menade Matti under föreläsningen och det var någonting jag fastnade för. Faran med många ekologiska varor är ju att de ratas av massan dels på grund av högt pris men även på grund av ryktet om högt pris. Därför är de kostnadseffektiva lösningarna så viktiga initiativ.

Jag har tidigare hört ToolPool nämnas som ett exempel under ett antal föreläsningar och hoppas att det fortsätter så. Green Drinks anordnas i Malmö av CSR Forum Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.