Bokcirkel: Skitliv

Ungas villkor på en förändrad arbetsmarknad

Vi hade bokcirkel på tre personer. Det var tungt, jag är sjuk. Kompis bjöd på god mat och gott vin. Vi diskuterade i alla fall boken Skitliv som är en antologi om arbetsmarknaden och då främst unga personers förutsättningar och motsättningar. Vi har även lyssnat på en paneldebatt på Moriskan tidigare om samma bok där några av författarna deltog.

En del som vi kom fram till under diskussionen:

  • Vi har examinerats i fel tid, man trodde det skulle vara bättre – men det är det inte
  • Vi vill inte arbeta som städerska eller butiksförsäljare
  • Lönen som lokförare verkar fet
  • Katrine Kielos kapitel var bäst

Mina egna reflektioner handlar mest om att jag började sakna mitt arbete inom hemtjänsten lite, det var inte så dumt ändå. Trevliga arbetskamrater och trevliga kunder/vårdtagare/brukare – de flesta. Dessutom uppfattar jag boken annorlunda nu när jag är mer arbetslös än jag var när jag läste den. Från och med 1 maj kommer jag nämligen att reduceras till timanställd.

Tack kära vänner, nästa gång ska jag vara mer förberedd! Det är nog viktigt att ha cirkeln lite mer tätt inpå läsningen av boken. Hade glömt det mesta och mitt huvud är fortfarande supermosigt av förkylning.

Nu ser jag fram emot den andra bokcirkeln jag är med i där vi ska diskutera boken Förklädd till man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.