Nytt jobb, ny kontext

Jag har nu arbetat två veckor på ett nytt jobb och kan meddela att det är som kommunikatör hos fredsorganisationen PeaceWorks. Min nya roll har gjort att jag funderat en del över vad man får på köpet med ett nytt arbete. Man får inte ”bara” nya kollegor, arbetsuppgifter och nytryckta visitkort; utan även en ny kontext.

Hos mig har det alltid funnits ett intresse för likabehandling, genusfrågor och diskriminering jämsides med en ilska mot fördomar utifrån stereotyper. Nu när jag arbetar professionellt med de frågorna känns det ännu mer intressant. Jag har aldrig tänkt så mycket på fred, våld, krig, rasism, antirasism, normer och liknande under en så kort period förut. Man arbetar på och glömmer lätt bort att fördjupa sig i den här typen av frågor, i alla fall har jag känt så.

Jag tillträdde min tjänst samma vecka som vi fick ett valresultatet som gjorde många upprörda. Timingen har varit intressant och jag arbetar för tillfället med att hitta den rätta tonen för att kommunicera på mitt sätt om ämnet rasism.

Ni behöver inte vara oroliga för den här bloggens framtid. Kanske kommer jag att uppdatera lite mer sällan under en period men den kommer leva vidare och jag kan säga att jag har annat spännande på gång också, håll koll så kommer det en nyhet snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.