Natural and Organic Products Europe

Jag var nyligen i London och besökte främst min syster med också Natural and Organic Products Europe som är en mässa full av naturliga produkter, organisk mat och intressanta föreläsningar.

På plats fanns massor av varumärken. Man skulle kunna kalla det ett himmelrike för en kommunikationsintresserad som jag. Vi funderade en del över vad som skiljer alla chiafrön och kokosvatten åt?

Generellt tycker jag att den här branschen är väldigt duktig på att marknadsföra sina produkter och jag har själv valt hårvårdsprodukter, diskmedel och livsmedel efter att ha lockats av en snygg förpackning ett flertal gånger. Vissa varumärken känner man för innan man egentligen har så mycket kunskap om dem. Kanske har de ett försprång eftersom många enkelt kan tala till ens samvete vad gäller jordens resurser och att man inte vill ha gift på/i sin kropp. Men det är klart att man börjar fundera över hur mycket man egentligen behöver skydda sig mot och jag tror det är sunt att försöka behålla en ganska avslappnad inställning till vilka behov man har. Dessutom kan man fundera över om alla de produkter som utger sig för att vara organic, healthy och natural verkligen är det.

forelasning

Vi lyssnade bland annat på en föreläsare som hette Judi Berling och pratade om hur man i branschen måste arbeta med vetenskapen istället för mot vetenskapen för att skapa hållbara produkter. Vi lyssnade även på en föreläsare från Pukka som ju är ett otroligt gott te. Nedan syns bild från The natural food kitchen där man kunde se hälsosam mat lagas live. Tydligen innehåller quinoa 25 % protein vilket är likvärdigt med en stek. Goda nyheter för en vegetarian som jag.

bild 5  bild 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.