Entreprenörer i Båstad

Igår besökte jag och en vän Entreprenörsveckan Båstad. Vi kom dit ganska sent och blev förvånade över att Båstad inte har någon lokal kollektivtrafik. Tillslut kom vi i alla fall fram och jag lyssnade till hur man gör för att mobilanpassa sin hemsida.

Byrån som föreläste heter IGoMoon och de pratade om några saker som man bör tänka på inför en ny hemsida. Av kunderna har 80 % redan en hemsida. Ofta är det en hemsida som behöver fräschas upp innan man implementerar strategier för sociala medier. Hemsidan fungerar i många lägen som ett nav dit trafiken drivs. Webben är fortfarande den viktigaste digitala kanalen och en eventuell trend att sociala medier skulle vara viktigast är på väg bort, enligt IGoMoon.

En sak som är viktig att tänka på är att hemsidan ska vara levande även i morgon, det är nackdelen med att ta in ”grannens barn” för att fixa hemsidan under sommaren. Professionella företag vänder sig till webbyråer. För att välja byrå är det viktigt med tydliga kravspecifikationer för att över huvud taget kunna jämföra offererade kostnadsuppgifter.

Lösningar för mobila enheter

När det gäller vanor och beteenden är mobilen en viktig kanal som är för närvarande för att strunta i. Det är viktigt att förstå den egna statistiken och på många webbplatser kommer mer än 50 % av trafiken från smartphones. Mer än 90 % av telefonerna som säljs idag är smartphones. Därför är det viktigt att fundera över om och hur du syns i de mobila enheterna. Mattias Grönborg från IGoMoon fortsatte med att gå igenom några olika lösningar:

  • Mobilapp – var populärt under en period men blir i längden ganska dyrt. Det är en bra lösning för exempelvis tidningar och andra som vill pusha ut nyheter till användarna.
  • Mobil hemsida – hade också sin glansperiod men efter en tid insåg man att det är bökigt att hantera innehåll på två sajter, inte heller särskilt kostnadseffektivt.
  • Responsiv hemsida – innebär ju att hemsidan justeras efter storleken på skärmen den besöks ifrån – beskrevs under seminariet som en gummisnodd. Responsiva hemsidor började användas för ungefär tre år sedan och är det man bör satsa på idag. Google indexerar även dessa sidor högre eftersom du arbetar med ett och samma innehåll. Det gör det även enklare att dela och länka innehåll.

eyeball

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.